At lave en god kop kaffe kræver kun få retningslinjer

posted in: blog | 0

At lave en god kop kaffe kan opnås ved at følge nogle få og simple regler. 

Flere og flere danskere vil kunne nikke genkendende til nydelsen ved en god kop kaffe. Det er efterhånden ikke så få som starter morgenen med en kop af den velduftende kaffe og ser dette som det obligatoriske morgenritual til at hilse en ny dag velkommen.
Nogle vil måske bruge den hurtige løsning og lave sig en kop instant kaffe, i stedet for at skulle sidde og vente på at den skal brygge helt færdig. Men det er efterhånden en tendens, at de fleste er blevet klar over at kaffe ikke bare er kaffe. Kunsten at lave sig en god kop kaffe er en viden, som man kan dykke rigtigt dybt ned i, og de fleste entusiaster vil helt sikkert have utallige råd, tips og små regelsæt til hvordan den perfekt kop skrues sammen. For de fleste mennesker vil nogle enkelte råd dog være tilstrækkeligt til at kunne forbedre smagen betydeligt på morgenkaffen.

Kaffebønnernes kvalitet er grundlaget for god kaffe.

Det første, som de fleste vil nævne, er selvfølgelig kaffens kvalitet. De kaffebønner man benytter til at brygge sin kaffe er jo trods alt det grundlæggende udgangspunkt som det endelige resultat vil være bestemt af. I supermarkedet kan man finde adskillige forskellige typer af kaffebønner, så der er rigeligt at vælge imellem. Prisen kan godt være vejledende noget af vejen: for eksempel er det bestemt ikke således at det er den billigste kaffe som er den bedste – snarere tværtimod, så kan man godt regne med at denne kaffe ikke vil være at foretrække. Derimod, så er det heller ikke nødvendigvis den dyreste kaffe som absolut er den bedste. Ved de dyre typer kaffe får man en masse kvalitet, men den endelige oplevelse vil i sidste ende afhænge af ens smagspræferencer som er meget individuel. Der kan dog sagtens gives den hovedregel, at man får mere, hvis man er villig til at bruge lidt flere penge på det. Nogle supermarkeder giver endda mulighed for at man kan kværne sine egne kaffebønner, således at man får kaffepulver der er helt frisk.
Dette er i sig selv en rigtig god oplevelse, men vil også give en rigtig god smag til kaffen, og er derfor absolut anbefalelsesværdigt.
Hvis man foretrækker at gøre dette derhjemme, kan man også købe køkkenmaskiner som har mulighed for at kværne kaffen. Dernæst skal man også opbevare kaffepulveret korrekt – det må ikke stå et for lyst sted og opbevaringen skal helst også være i et køligt område, for eksempel i skabet. At lade posen stå åben vil desuden forværre smagen betydeligt, og gøre den mindre kraftig. En lukket beholder, som er lufttæt, vil sikre at kaffen bibeholder sin smag.

Filtret er en overset faktor når man brygger kaffe.

De fleste mennesker, som dagligt nyder kaffe, tænker sjældent over filterets betydning for den endelige smagsoplevelse, men når man begynder at overveje det, så giver det god mening. Hele kaffen løber jo igennem filteret, når den brygges, og der er jo en mulighed for at dette filter kan afgive smag til kaffen. De fleste mennesker køber per refleks blot det billigste filter til kaffebrygningen, men hvilken type af filter man køber kan faktisk have ret essentiel betydning for smagen. Det er således værd at overveje om der ikke findes andre typer af kaffefiltre, end det som man måske normalt køber. Hvordan filtret virker, betyder også noget: kaffen løber for langsomt igennem, hvis filtret er for tæt, og dette vil give kaffen en alt for stærk smag. Dette kan man ikke vide når man står og skal til at købe sine filtre, men det er derimod noget som man må lære lidt hen ad vejen.
Køb nogle forskellige filtre og prøv dem af – og vær dernæst meget opmærksom på den smag som de resulterer i. De små forskelle vil måske vise sig at være netop det der bliver det udslagsgivende og bliver prikken over i’et på den helt og aldeles perfekt kop kaffe.
Du kan også vælge den nemme løsning og købe kaffe puder som f.eks. forhandles gennem Zinzino.
Zinzino leverer puder af ufarvet genbrugspapir, der er ikke brugt lim til at holde puderne sammen og du få derfor den reneste og mest smagsfulde kaffeoplevelse på den måde.

Zinzino.tv