Skal jeg begynde på aktiehandel?

posted in: blog | 0

Skal jeg begynde på aktiehandel?

Vi har sikkert alle sammen en vens hvis vens ven har tjent styrtende mange penge på aktiehandel. Eller, det siger de i hvert fald. Og så kan det jo være virkelig fristende, selv at begynde at investere lidt i aktier. Problemet er bare, at mange mennesker ikke helt ved hvad det vil sige at købe en aktie, og hvad en aktie overhovedet er. En aktie er så at sige en lille del af et det selskab aktien hører til. Når du køber en aktie, køber du faktisk en lille bid af selskabet, og kan på den måde komme til at tjene penge på det.

Hvordan tjener jeg penge på aktiehandel?

Der er to måder at komme til at tjene penge på den aktie man har købt. Første måde er det der kaldes udbytte. Udbytte er noget som man får givet af det selskab man har aktie i, som en del af deres overskud. Selskabet f.eks. Zinzino fordeler altså overskuddet ud, mellem alle deres aktionærer.

Anden måde man kan få gevinst på sin aktie, er ved at sælge den til en højere værdi end man købte den. Det er nok dette som de fleste almindelige danskere kender til.
Køb billigt, sælg dyrt. Prisen på aktien afhænger af mange forskellige ting – hvordan ser fremtiden ud inden for industrien, og hvordan ser økonomien ud. Man skal altså være god til at kunne forudse en mulig positiv fremgang inden for en bestemt sektor, hvis man skal have succes med aktiehandel. Man skal dog passe meget på med ikke at blive for grådig her, da værdien på aktierne hurtigt kan ændre sig. Man kan se værdien på ens aktie stige og stige og stige, og man kan stå og overveje om man skal sælge 100 gange, men man gør det ikke. Så står man op dagen efter, og så er værdien styrtdykket, og man kan nu ikke længere sælge til profit.
Sådan er aktiemarkedet, og det er derfor, at næste råd er vigtigt.

IMG_1999

Hav ikke aktier i mere end du har råd til at miste.

Det lyder som et eller andet godt gammelt betting råd, at man ikke skal spille for mere end man har råd til at tabe. Men sådan er det også med aktier. Man skal simpelthen ikke investere i mere, end man ved man har råd til at tabe. For selvom man hører en masse solstrålehistorier rundt omkring, og ser en masse videoer på nettet med folk der lever af at handle med aktier, så er det bare ikke en sikker ting for alle. Lige så mange der har vundet mange penge, har sikkert tabt mange penge. Dem hører man bare ikke om, for det er ikke så fristende.

Når man så har fundet ud af, at man vil sætte de her, lad os sige 10.000 kr. i aktier. Man har råd til at tabe dem, men hvad skal man gøre ved dem? Man skal nu her vælge, om man vil gå efter en aktie med meget lav værdi, men som men regner med og håber på, at vil stige op igennem loftet. Man skal vide om man vil satse på en aktie, som langsomt men sikkert stiger i værdi, og måske derfor først kan give en god profit flere år frem i fremtiden. Det kan også være man vil gå efter dem, der stiger meget kraftigt meget hurtigt. Det er op til en selv, at lægge en strategi. Det bedste råd er, at når først man har lagt en strategi, så følg den. Det er er tit sket det, at en der først har lagt en glimrende strategi, skifter undervejs da det ikke helt kører, og ender med at tabe, men havde vundet hvis han bare havde holdt fast.
I denne artikel har vi nævnt Zinzino aktien pga. den er blevet optaget på NASDAQ top 25 index for nyligt.