Stress rammer flere og flere

posted in: blog | 0

Snak ud om stress

Stress er et stort problem for mange mennesker. Det er desværre noget der rammer flere og flere, da vi alle har engang imellem har vores kampe og dårlige dage, og nogle gange får man ikke sagt fra og får mærket efter, før stressen har taget overhånd.

Når stressen rammer er det vigtigt, at man har mod og mulighed for, at snakke med nogen om det.

Det er ikke noget man bør gå igennem helt alene. Det kan være ganske befriende at få snakket åbent om tingene, i stedet for at sidde med det hele inde i sig selv. Stress er ikke altid noget man selv kan forklare, hvis nogen pludselig spørg ”Hvad er du stresset over?”, kan det være svært at komme med et konkret eksempel.

Det er ikke altid nødvendigvis fordi man har haft en lang dag på jobbet. Eller har haft mange opgaver, men det kan også være mentale ting. For mange er det en blanding af både stress på arbejdspladsen, i hjemmet og mentalt.
Alle de ting kombinerede kan få selv den stærkeste person til at bukke under.
Men for andre mennesker kan det være svært at se hvor stressfaktoren er henne. Hvis ikke de ved hvad der foregår mentalt.

Sygemeldt på grund af stress?

Mange mennesker bliver sygemeldt på grund af stress. Det kan også være en god idé, hvis ikke man kan finde ro og slappe af på sit arbejde. Omvendt kan det for nogen være kernen til endnu mere stress. De går og får dårlig samvittighed over, at de ikke er på arbejde og skal efterlade det hele til de andre.

ZenBeach

Det er her det er vigtigt at man finder en hård-fin balance, og finder ud af med sig selv hvad der fungere bedst. Måske er det i virkeligheden bare et spørgsmål om, at man burde have færre timer. Eller at man lige får en af sine kollegaer til at prikke sig på skulderen. Hvis man får taget for mange opgaver til sig uden, at tænke over hvad det kan føre til.

Familie og venner er en stor hjælp.

Når man har stress er det ekstremt vigtigt, at man accepterer det. Det kan være en fordel at have andre til at hjælpe. Nogle gange kan man stresse over noget, fordi man ingen løsning kan finde på sit problem. Men hvis man får snakket med en anden om det, kan det være de ofrer et nyt perspektiv til problemet. De har måske en løsning der virker. Når man i længere tid går inde med noget og ser negativt på det, kan det påvirke ens måde at tænke på fremadrettet, og hvis man fra start har besluttet at der ikke er en løsning, kan ens hjerne helt holde op med at lede efter nogen.

Så giver hjernen op på forhånd. Hvis ikke man føler man har nogen at snakke med det om, kan man altid besøge en læge eller psykolog, da de har et mere neutralt forhold til det hele. Men det er helt sikkert en fordel, at snakke med familie eller tætte venner om det. Det er nemlig dem man omgås mest, og det er derfor dem der har muligheden for at hjælpe eller holde øje med dit helbred.

Venner og familie har også en tendens til at kunne se igennem facader, og ikke lade sig narre, selvom man fortæller man har det fint. De holder ekstra øje med at man har det godt. Og at man ikke bare siger det for at de blander sig udenom. Det er vigtigt at venner og familie står fast og presser på. Men gør det på en måde som er okay for dig.

Hvad kan man selv gøre?

God søvn, ordentlig kost og lidt motion, har aldrig skadet nogen. Om du laver De 5 Tibetanere, finder en Yoga Coach, eller går til vand aerobic betyder mindre. Det vigtige er, at du foretaget dig noget, som styrker kroppen.
Sund kost indbefatter oftest kost tilskud. Vi kan umuligt få alt vores krop har brug for, gennem varerne i supermarkedet længere. Derfor har specielister som Zinzino, der sælger testbaserede kostprodukter et bredere og bredere kunde segment. Zinzino udfylder de mangler, som der er i din krop, på grund af den kost, der i dag er til rådighed i butikkerne.

Du skal dog stadig selv, sørge for at få det indenbords.